Euroleague | Στο λεξικό του Μπαμπινιώτη υπάρχει η λέξη ήττα, στου Ολυμπιακού όχι

Ο ταυρομάχος δεν είναι Ισπανός τελικά, αλλά Έλληνας, που φέρει το σήμα του δαφνοστεφανωμένου εφήβου. Είναι αυτός που έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλά μέσα από το θράσος που έχει να μην υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Είναι αυτός που αρνείται να χάσει. Στο λεξικό του Μπαμπινιώτη οι λέξεις ήττα, χάνω, υπάρχουν με την σχετική εξήγηση δίπλα. Στο λεξικό του Ολυμπιακού όμως όχι. Όταν περνάς από καυτές έδρες όπως της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ και της Μπασκόνια και παράλληλα διαθέτεις την αρετή να παραμένεις προσγειωμένος και ταπεινός μετά από τρεις τεράστιες νίκες επί Ισπανικού εδάφους, αποτελεί την μέγιστη κατάκτηση. Μια κατάκτηση που εν πολλοίς οφείλεται στον αρχιτέκτονα των επιτυχιών, Γιώργο Μπαρτζώκα κυρίως, αλλά και στη διοίκηση της ομάδας με τις, εκ των αποτελεσμάτων, σωστές κινήσεις του καλοκαιριού.

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν αρκετές φορές με την πλάτη στον τοίχο στο χθεσινό ματς με τη Μπασκόνια, αφού κάποια στιγμή βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με διαφορά 10 πόντων. Οι Ισπανοί διαθέτουν μια ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση, εξαιρετικό ταλέντο, προσωπικότητα και το σημαντικότερο οι περισσότεροι από τους παίκτες είναι δεινοί σουτέρ. Όταν λοιπόν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 10 πόντους στο 25', δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να ανατρέψεις την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός το κατάφερε, δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι το σακάκι του έχει φαρδιά μανίκια. Οι άσσοι που έβγαλαν προπονητής και παίκτες ήταν πολλοί, τόσοι, που ο κόουτς της Μπασκόνια, Πενιαρόγια, αποδείχθηκε λίγος για να τους αντιμετωπίσει.

Όσο για τους παίκτες της ομάδας τι να πω και τι να πρωτογράψω. Τεράστιοι Σλούκας, Βεζένκοβ και Λαρεντζάκης, Από κοντά και οι υπόλοιποι με τον Γουόκαπ πιο μυαλωμένο από ποτέ, τον ΜακΚίσικ να προσφέρει την δική του πολύτιμη βοήθεια για την ανατροπή και τον Φαλ ογκόλιθο κάτω από τα καλάθια, ασχέτως αν δεν του "πήγε" το παιχνίδι.

Θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στον Γιώργο Μπαρτζώκα που δείχνει στη δεύτερη θητεία του στο μεγάλο λιμάνι ότι τα χρόνια τον έκαναν μπασκετικά σοφότερο. Οι επεμβάσεις του μέσα στο παιχνίδι αρκετές και κυρίως εύστοχες. Φαίνεται από τη συμπεριφορά των παικτών πάνω στο παρκέ ότι ο κόουτς έχει δημιουργήσει υγιή αποδυτήρια και η ομάδα συμπεριφέρεται σαν μια παρέα καλών φίλων που απολαμβάνουν το παιχνίδι. Μια τέτοια παρέα θα μπορούσε να φτάσει ως το τέλος της μακράς φετινής διαδρομής. Να γίνει η κορυφαία των κορυφαίων. Λέτε;

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-32, 47-42, 74-65, 92-97

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Πενιαρόγια): Χάουαρντ 11 (1/7 τρίποντα), Ραϊέστε 4 (3 ριμπάουντ), Σεντεκέρσκις 15 (4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 3 ριμπάουντ), Μαρίνκοβιτς 12 (2), Τόμπσον 9 (3/5 τρίποντα, 10 ασίστ, 4 λάθη), Κότσαρ 16 (7/8 δίποντα, 2/3 βολές), Κοστέλο 6 (0/3 τρίποντα), Γκεντράιτις 7 (1), Χομς 12 (3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κούρουτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (0/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη), Κάναν 5 (1/4 τρίποντα), Λούντζης, Λαρεντζάκης 11 (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), Φαλ 6 (3/5 δίποντα, 0/2 βολές, 10 ριμπάουντ, ασίστ), Σλούκας 20 (4/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 9/9 βολές, 6 ασίστ), Βεζένκοβ 26 (6/7 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ), Μπόλομποϊ 2, Πίτερς 3 (1), Μπλακ 4 (2 λάθη), ΜακΚίσικ 12 (4/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/1 βολή).

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.