Δίκη Τοπαλούδη | "Δεν άντεξα να μπω στο νεκροτομείο" είπε ο πατέρας της Ελένης

Δίκη Τοπαλούδη | "Δεν άντεξα να μπω στο νεκροτομείο" είπε ο πατέρας της Ελένης

Την Τετάρτη 6 Απριλίου, οι γονείς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Αρχικά, μίλησε ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης, όπου ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο για τις στιγμές έντασης που υπήρξαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις και δήλωσε ότι:

"Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε κομμάτια μας, να βρούμε αεροπορικά εισιτήρια και να πάμε στη Ρόδο. Εγώ δεν άντεξα να μπω στο νεκροτομείο. Μπήκε μόνο ο αδελφός μου. Την επόμενη ημέρα μας έδωσαν κλειδιά από διαμέρισμα της Ελένης. Είναι το δεύτερο πιο συγκλονιστικό που βιώνει ένας γονιός που έχει χάσει το παιδί του. Τρέχανε τα δάκρυα όταν μπήκαμε στο σπίτι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση πως το πλυντήριο ήταν ακόμα αναμμένο. Είχε αποτσίγαρα και στο τραπέζι κάποιες τσιχλίτσες. Πήρα όλα τα πράγματα της, ήταν οι αναμνήσεις μας. Πήρα ακόμα και τα φρούτα που είχε αγοράσει διότι τα είχε πάρει για τον εαυτό της και τα έριξα μέσα στο τάφο. Δεν ήθελα να αφήσω τίποτα που ήταν της Ελένης. Σκεφτόμουν να ανέβει λίγο πιο ψηλά το αεροπλάνο μπας και το άψυχο σώμα της Ελένης συναντήσει την ψυχή της και ζωντανέψει ξανά. Το τραγικότερο δράμα που μπορεί να ζήσει ένας γονιός να συνοδέψει το παιδί του στην τελευταία κατοικία. Εύχομαι σε όλους να έχουν ένα πιο μικρό σταυρουδάκι να κουβαλούν. Σε εμάς δυστυχώς έτυχε αυτός ο σταυρός.

Για τους εκβιασμούς που δεχόταν η κόρη του, ο κ. Τοπαλούδης είπε ότι: "Η Ελένη από τότε ζούσε σε κλίμα εκβιασμού. Το κορίτσι μας βίωνε το ψυχολογικό γολγοθά των εκβιασμών. Γιατί δεν το είπε σε μας; Είμαστε σίγουροι ότι ζούσε τον γολγοθά της." ενώ για τους δράστες τόνισε πως: "Τι να σχολιάσω ότι πήγαιναν για καφεδάκια, γυμναστήρια, συνέχιζαν τη ζωούλα τους μετά το έγκλημα; Ότι αυτός είχε ξαναβιάσει και μάλιστα κορίτσι ΑΜΕΑ. Τα ισόβια να είναι ισόβια για τέτοια ειδεχθή εγκλήματα." Τέλος, ο πατέρας του δολοφονημένου κοριτσιού υποστήριξε πως: "Θα πρέπει στο ΠΚ να μπει ο όρος γυναικτοκτονία και οικογενειοκτονία."

Από τη δικιά της πλευρά, η μητέρα της Ελένης, Κούλα Αρμουτίδου, κατέθεσε ότι: "Το παιδί μου ήταν ένα καλό παιδί, με φιλότιμο, καλοσυνάτο. Δεν είχε πονηριά, δεν ήταν αγαθιάρα αλλά ήθελε να πιστεύει στο καλό. Όταν βγήκαν αποτελέσματα και πέρασαν στη Ρόδο, εμείς κλαίγαμε. Πώς δεν την έφερα στην Κομοτηνή; Έχω μετανιώσει χίλιες φορές. Πώς την άφησα σε αυτό το νησί των βιαστών και των δολοφόνων; Της έλεγα να προσπαθεί, τίποτα δε μας χαρίζεται, τα αγαθά κόποις κτώνται. Εγώ και ο πατέρας της με την αξία κάναμε ό, τι κάναμε. Εδώ και 40 μήνες και 3 ημέρες δυστυχώς εγώ αδυνατώ να πάω στο σχολείο. Με την Ελένη μιλάγαμε κάθε ημέρα στο τηλέφωνο. Στα social media σχεδόν ποτέ. Θυμάμαι ότι είχαμε μιλήσει Σαββατοκύριακο και μου έλεγε τι φαγητά θέλει όταν θα έρθει. Δευτέρα, Τρίτη μιλήσαμε. Από την Τετάρτη αρχίσαμε να ψάχνουμε. Πέμπτη με έζωσαν τα φίδια. Παρασκευή πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και μπήκε σε ένα υπολογιστή έψαξα και δε μου άρεσε το ύφος του. Μας είπε όλα καλά θα πάνε. Από όταν το μάθαμε, δε θυμάμαι τίποτα, μόνο ένα σκοτάδι, κενό. Μόνο τη λακκούβα που ανοίξανε θυμάμαι, το χαντάκι".

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κ. Αρμουτίδου, οι τόνοι ανέβηκαν με τις ερωτήσεις της υπεράσπισης: "Τι είναι αυτά που λες δεν ντρέπεσαι; Είναι ελεεινός, δεν τον αντέχω! Χάνω το παιδί μου και με τι ασχολείσαι; "

Να σημειωθεί πως η δίκη συνεχίζεται στις 13 Απριλίου 2022.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.