Επιστολή πανεπιστημιακών στην Κεραμέως | "Να αποσυρθούν όλες οι διατάξεις που υπονομεύουν το μέλλον της Ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"

Επιστολή πανεπιστημιακών στην Κεραμέως | "Να αποσυρθούν όλες οι διατάξεις που υπονομεύουν το μέλλον της Ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης"

Επιστολή στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έστειλαν 1000 πανεπιστημιακοί σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Ειδικότερα, στην επιστολή τους οι πανεπιστημιακοί γράφουν πως:

"Να αποσυρθούν όλες οι διατάξεις που υπονομεύουν το μέλλον της Ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με τις δέσμες ρυθμίσεων, θα μειωθεί το μόνιμο προσωπικό των πανεπιστημίων σε όφελος διαφορετικών κατηγοριών διδασκόντων που θα προσλαμβάνονται για βραχεία παρουσία, ώστε να μην επενδύουν μακροπρόθεσμα στο πανεπιστήμιο. Επίσης, οι ρυθμίσεις προβλέπουν ότι τα μεταπτυχιακά προγράμματα δε χρηματοδοτούνται πλέον από το Υπουργείο Παιδείας και το διδακτικό έργο των μελών ΔΕΠ δεν τα περιλαμβάνει. Επομένως θα είναι αδύνατο να είναι βιώσιμα όσα μεταπτυχιακά δε θα έχουν δίδακτρα. Υπερασπιζόμαστε την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, διαφωνώντας με το να μη συμμετέχουν στην εκλογή πρυτάνεων/ισσών, κοσμητόρων/ισσών και αντιπρυτάνεων/ισσών. Το νομοσχέδιο σχεδιάστηκε ερήμην και εναντίον της Ακαδημαϊκής Κοινότητας."

Παράλληλα, κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, όπου τόνισε πως: "Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, ξεκινάει μια γκρίζα εποχή για τα Πανεπιστήμια με επικράτηση μηχανισμών διαπλοκής, υπόγειες συνεννοήσεις συμφερόντων και ανταλλάγματα".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.