Κάτω Πατήσια | "Αν αυτοκτονήσω, τι θα κάνεις;" είχε ρωτήσει ο 14χρονος

Κάτω Πατήσια | "Αν αυτοκτονήσω, τι θα κάνεις;" είχε ρωτήσει ο 14χρονος

Ενώ οι έρευνες για την αυτοκτονία του 14χρονου από τα Κάτω Πατήσια συνεχίζονται, με τις αρχές να ερευνούν τη συσχέτιση του τραγικού γεγονότος με το Blackout Challenge του TikTok, μια άλλη σκοτεινή πτυχή αρχίζει να εμφανίζεται μέσα από τις μαρτυρίες των συμμαθητών του, όπου καταγγέλλουν ότι ο αδικοχαμένος νεαρός δεχόταν ένα σφοδρό και συνεχόμενο bullying. Ωστόσο, δεν ήταν το μόνο παιδί που έπεφτε θύμα αυτών των αποτρόπαιων συμπεριφορών, καθώς γονείς παιδιών υποστηρίζουν πως έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στη διεύθυνση του σχολείου, με εκείνη να τους αγνοεί και να αφήνει το πρόβλημα να εκκολαφθεί σε μια τραγωδία.

Παράλληλα, το Star News έφερε στο φως της δημοσιότητας μια καταγγελία γονέων μαθητή του ίδιου σχολείου, όπου ήταν θύμα ξυλοδαρμού και απειλών από συμμαθητές του, με τους γονείς να προχωράνε μέχρι και σε μήνυση κατά του διευθυντή και του ανήλικου δράστη. Αλλά, δυστυχώς, πρόκειται για μια υπόθεση που δεν έφτασε ποτέ στο υπουργείο Παιδείας και από τη μεριά της η διεύθυνση του σχολείου απλά ενημέρωσε τον σύλλογο διδασκόντων και απέδωσε τις βίαιες πράξεις σε ένταση της στιγμής.

Αντίστοιχα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ακούστηκαν και οι μαρτυρίες ενός φίλου του 14χρονου, καθώς και της γιαγιάς του, όπου δείχνουν μια εικόνα από την κατάσταση που επικρατούσε εντός και εκτός του σχολείου. Ειδικότερα, ο φίλος του 14χρονου αναφέρει πως: "Πριν τρεις μήνες μου είχε πει “αν αυτοκτονήσω τι θα κάνεις; Και του είχα πει μη λες χαζομάρες. Όταν είχε θετική ενέργεια μου τα έλεγε. Τον πείραζαν, τον κορόιδευαν, τον έβριζαν και ότι δεν περνούσε καλά στο σχολείο… Το είχε πει στους γονείς του και τη γιαγιά του. Νομίζω είχαν πάει να πιάσουν τον διευθυντή. Το κυνηγούσαν μέχρι να πάει σπίτι του με πορτοκάλια, νεράντζια. Έτρωγε ένα είδος bullying. Είχαν οικογενειακά θέματα γιατί είχαν χωρίσει οι δικοί του. Την Παρασκευή ήταν χαρούμενος, έκανε αστεία."

Ενώ από την πλευρά της, η γιαγιά του 14χρονου αποκάλυψε ότι: "Όταν έμενα με το παιδί, μας είχε πει ότι έχασε το κινητό του, ότι του το έκλεψαν, δηλαδή, εκεί που περπατούσε. Πήγαμε στον διευθυντή, ο οποίος έλεγε ότι ήξεραν ποιος το είχε κάνει και ότι είχε κάνει και άλλα περιστατικά. “θα τον καλέσω και θα δούμε τι θα γίνει”, είχε πει ο διευθυντής".

Τέλος, γονείς έχουν καταγγείλει πως οι συμμορίες των ανηλίκων φέρνουν μέχρι και μαχαίρια στο σχολείο, με τα οποία απειλούν τους συμμαθητές τους, ωστόσο η συμπεριφορά της διεύθυνσης παρέμενε απόμακρη, αναφέροντας μόνο ότι: "Έχουν επιληφθεί του θέματος".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.