Δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη | "Δεν αντιλήφθηκα κάποια παρέμβαση" κατέθεσε ο Ντζούρας

Δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη | "Δεν αντιλήφθηκα κάποια παρέμβαση" κατέθεσε ο Ντζούρας

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, συνεχίστηκε η δίκη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στο Ειδικό Δικαστήριο, με την κατάθεση του πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χρήστο Ντζούρα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια κατάθεσης, ο μάρτυρας ανέφερε πως:

"Ντζούρας: Δε δέχτηκα ποτέ παρέμβαση ούτε από Τουλουπάκη ούτε από Παπαγγελόπουλο.

Πρόεδρος: Είχατε αντιληφθεί κάτι, κάποια παρέμβαση προς την κ. Τουλουπάκη;

Ντζούρας: Όχι ποτέ."

Επιπλέον, σε ερώτηση για το εάν χωρίς τους προστατευόμενους μάρτυρες, θα έστελνε ο ίδιος τη δικογραφία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή, ο κ. Ντζούρας απάντησε ως εξής:

"Ντζούρας: Υπήρχαν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων από τη στιγμή που αναλάβαμε την υπόθεση αλλά όχι για αμελλητί διαβίβαση στη Βουλή. Υπήρχαν δύο έγγραφα Αμερικανικών αρχών με ρήτρα απαγόρευσης περαιτέρω μεταφοράς της πληροφορίας που κατά τη γνώμη μου δεν μπορούσαν να διαβιβαστούν στη Βουλή.

Πρόεδρος: Πότε είχατε στοιχεία για να στείλετε στη Βουλή;

Ντζούρας: Τον Νοέμβριο 2017 που άρχισαν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων."

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάθεσή του για τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015, επί υπουργίας Παναγιώτη Κουρουμπλή: "Τις αναφορές ως έγγραφα τις φυλλομέτρησα όταν πήγα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μάλλον Μάιο του 2017. Δεν εντόπισα το φερόμενο ως καταγγελτικό περιεχόμενο σε βάρος πολιτικού προσώπου. Όταν τις φυλλομέτρησα τις θεώρησα ως αμυντικά κείμενα. Υπογράφονταν από πρόσωπο που είχε διατελέσει υπουργός υγείας την περίοδο που καταγγέλλουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Δεν κατήγγειλαν συγκεκριμένο πρόσωπο και συγκεκριμένη πράξη".

Τέλος, η δίκη θα συνεχιστεί μεθαύριο, Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου.

 

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.