Θ. Πλεύρης | "Ενδέχεται να διαγραφούν τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους άνω των 60 αν τελικά κάνουν το εμβόλιο" (βίντεο)

Θ. Πλεύρης | "Ενδέχεται να διαγραφούν τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους άνω των 60 αν τελικά κάνουν το εμβόλιο" (βίντεο)

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη χαλάρωση των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 14 Απριλίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι: "Από τη 1η Μαΐου αναστέλλεται η επίδειξη του πιστοποιητικού, κάτι που σημαίνει ότι, οι ανεμβολίαστοι θα είναι χωρίς τεστ, σε εστίαση και γήπεδα. Γυρίζει στο 100% η πληρότητα. Ωστόσο παραμένει η μάσκα σε κλειστούς χώρους και σχολεία, μέχρι 31 Μαΐου. Από 1η Ιουνίου θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης, αλλά κατ’ελάχιστον στους χώρους όπως ΜΜΜ, νοσοκομεία. Αν ήταν προεκλογικό το μέτρο, θα το αναγγέλλαμε Μάρτιο – Απρίλιο του 2023.

Η πανδημία είναι εδώ και κάνει φαινόμενα και κύκλους. Τα στοιχεία δείχνουν πτώση που συνδέεται και με τον καιρό και με τον εμβολιασμό. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν το ίδιο μοντέλο με μας, χαλάρωση το καλοκαίρι και επιφυλακή, για αυτό τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται. Το συνολικό πλάνο της αποκλιμάκωσης, βρίσκει σύμφωνη την Επιτροπή".

Επιπλέον, ο κ. Πλεύτης αναφέρθηκε στην αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών: "Στο ΕΣΥ πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες τις πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι. Δε θέλω να δώσω ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι." ενώ σε απάντησε σχετικά με το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας των 60 και άνω ετών, δήλωσε ότι: "Υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.