Θ. Βασιλακόπουλος | "Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό" (βίντεο)

Θ. Βασιλακόπουλος | "Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό" (βίντεο)

Το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο για την πορεία της πανδημίας και επικείμενα μέτρα. Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι:

"Δεν πιστεύω πως η απόφαση για τα νέα μέτρα πάρθηκε μόνο με υγειονομικά κριτήρια και σωστό είναι να μη γίνεται μόνο με υγειονομικά κριτήρια, διότι πρέπει να συνυπολογιστούν διάφορες παράμετροι. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό και πως δε γίνεται να έρχεται μονίμως το κράτος και να μας προστατεύει. Υπάρχουν περιπτώσεις που το εμβόλιο αποτυγχάνει, γι αυτό λέμε πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, οπότε εάν δεν κυκλοφορεί ο ιός ή κυκλοφορεί λιγότερο, τότε και αυτός που εμβολιάστηκε και δεν έκανε καλή άμυνα θα είναι προστατευμένος. "

Επιπλέον, ο καθηγητής αναφέρθηκε στο μαζικό lockdown της Σανγκάης: "Εάν οι Κινέζοι έχουν ανακαλύψει κάτι καινούριο σε επιστημονικό επίπεδο και προσπαθούν να το περιορίσουν δίχως να ενημερώνουν τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, τότε αυτό είναι απαράδεκτο. Εάν πάλι προσπαθούν να περιορίσουν το νέο κύμα πανδημίας με τέτοιους τρόπους καθώς έχουν λιγότερο αποτελεσματικά εμβόλια από τη Δύση, πάλι είναι κάτι που δε συνάδει με τον δυτικό πολιτισμό. Στα επιστημονικά περιοδικά δεν υπάρχει αναφορά για κάτι ανησυχητικό σε ότι αφορά τη Σαγκάη."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.