Ζελένσκι | Κατηγορεί την Ισραηλινή κυβέρνηση για ουδετερότητα απέναντι στη Ρωσία

Ζελένσκι | Κατηγορεί την Ισραηλινή κυβέρνηση για ουδετερότητα απέναντι στη Ρωσία

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε το Ισραήλ για ουδετερότητα απέναντι στις πράξεις της Ρωσίας. Επιπλέον, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στη συμμαχία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης σχετικά με την προμήθεια Ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον Ρωσικό στρατό, κατηγορώντας πάλι το Ισραήλ πως κρατάει ουδέτερη θέση στο ζήτημα:

"Αυτή η συμμαχία απλά δε θα υπήρχε εάν οι πολιτικοί σας είχαν λάβει μια απόφαση εκείνη τη στιγμή. Την απόφαση που ζητούσαμε. Αυτή η προσέγγιση μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης κατέστη δυνατή μετά από την Ισραηλινή απόφαση να μην ενοχλήσει το Κρεμλίνο το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, προκειμένου να διατηρηθούν οι καλές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Το Ιράν συμφώνησε να παραδώσει drones στη Ρωσία με αντάλλαγμα τη Ρωσική βοήθεια στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Πιθανώς, αυτό ακριβώς είναι το νόημα της συμμαχίας τους. Δεν έχουμε ακόμη ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας που θα μπορούσε να προστατεύσει τον εναέριο χώρο μας. Γι’ αυτό η Ρωσία ελπίζει να χρησιμοποιήσει τον τρόμο στον εναέριο χώρο για να αντισταθμίσει τις απώλειες στο έδαφος. Μέσα σε οκτώ μήνες πολέμου, η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν 4.500 πυραύλους εναντίον μας. Η Ρωσία έχει παραγγείλει περίπου 2.000 Ιρανικά drones καμικάζι για να υποστηρίξει την εισβολή της στην Ουκρανία. Ιρανοί εκπαιδευτές πήγαν για να διδάξουν στους Ρώσους πώς να χρησιμοποιούν αυτά τα drones".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.