Ουκρανικός Πόλεμος | Ατελείωτα τα χτυπήματα της Ρωσικής πολεμικής μηχανής (βίντεο)

Ουκρανικός Πόλεμος | Ατελείωτα τα χτυπήματα της Ρωσικής πολεμικής μηχανής (βίντεο)

Καθώς η εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται, τρομακτικές είναι οι εξελίξεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η πολεμική μηχανή της Ρωσίας φαίνεται να συνεχίζει τις κατακτήσεις και βομβαρδισμούς, ενώ ο Ουκρανικός λαός αμύνεται σθεναρά στα ατελείωτα χτυπήματά της. Αρχικά, το Κίεβο και το Χάρκοβο ήταν στόχοι σφοδρού βομβαρδισμού, με την πόλη να μένει ξύπνια όλο το βράδυ και των αριθμό θυμάτων να παραμένει άγνωστος. Επιπλέον, δύο μικρές πόλεις κοντά στην πρωτεύουσα, η Νεμπελίτσα και η Μπίλα Τσέρβα, έγιναν μάρτυρες βαλλιστικής επίθεσης, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες.

Στο Κονοτόπ, ο δήμαρχος αρνήθηκε να παραδώσει επίσημα την πόλη στους Ρώσους στρατιώτες και οι Ουκρανοί πολίτες μαζεύτηκαν έξω από το δημαρχείο, όπου τους αποδοκίμασαν. Επίσης, διαμαρτυρίες σημειώθηκαν στο κέντρο της Χερσώνας από μικρές ομάδες Ουκρανών και υπάρχουν αναφορές για πλιάτσικο σε μαγαζιά από Ρώσους στρατιώτες. Η Kiev Indepedent ανακοίνωσε πως η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μαζί με τη βοήθεια του πυροβολικού, κατάφερε να εξολοθρέψει πολλαπλά στρατιωτικά οχήματα στην Μπαστάνκα, όπου σύμφωνα πάλι με την Kiev Indepedent, υπήρχαν τουλάχιστον 800 Ρωσικά στρατιωτικά άρματα και οχήματα υποστήριξης, αλλά να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ακόμα επιβεβαιώσει από τα ΥΠΑΜ των δύο χωρών. Επίσης, ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε το Αμπακούμοφ, όπου έχουν καταλάβει οι αυτονομιστές του Λουγκάνσκ.

Από την πλευρά της, η Ρωσία μετράει μερικές νίκες, καθώς τα στρατεύματά της κατέλαβαν την πόλη Βασιλίβκα και το Σταρομπέλσκ. Επιπλέον, πέρα από τους βομβαρδισμούς στις μεγάλες πόλεις, το Ρωσικό πυροβολικό χτύπησε και το Λιχισιάνσκ στο Λουγκάνσκ, όπου εκεί βρίσκονται στρατιώτες των Ουκρανικών δυνάμεων.

Τέλος, τεθωρακισμένη στρατιά των Ρώσων παρέκαμψε τη Σούμι και οδεύει προς τα Δυτικά, με τον δήμαρχο της πόλης να ζητάει άμεση βοήθεια από τις Ουκρανικές δυνάμεις, καθώς όπως δήλωσε "Κρατάμε την πόλη με τα γυμνά μας χέρια και μολότοφ"

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.