«Σε κλάσματα του δευτερολέπτου» πέθαναν οι επιβαίνοντες του Titan

«Σε κλάσματα του δευτερολέπτου» πέθαναν οι επιβαίνοντες του Titan

Οι πέντε επιβάτες του υποβρυχίου Titan έχασαν τη ζωή τους «σε κλάσματα του δευτερολέπτου», όταν συνέβη η «καταστροφική ενδόρρηξη». Ο διακεκριμένος πρώην γιατρός, δρ. Ντέιλ Μολέ, πρώην διευθυντής υποθαλάσσιας ιατρικής και ακτινοβολίας για την Υγεία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, μιλώντας στην Daily Mail, περιγράφει την τραγωδία.

Ο δρ. Μολέ, συνταξιούχος γιατρός επειγόντων περιστατικών και προληπτικής ιατρικής, αποκάλυψε ότι ο θάνατος των επιβαινόντων, πρέπει να ήταν ανέλπιστα γρήγορος και ανώδυνος, καθώς υπέκυψαν αμέσως στις τεράστιες υδροστατικές πιέσεις που ασκούνται στα μεγάλα βάθη των ωκεανών.

"Η τραγωδία πρέπει να συνέβη τόσο ξαφνικά, που οι επιβάτες δεν είχαν καν χρόνο να αντιληφθούν το πρόβλημα ή το τι τους συνέβαινε. Ήταν σαν να βρίσκονταν εδώ τη μία στιγμή και να εξαφανίζονται την επόμενη. Σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, από ζωντανοί έγιναν νεκροί", ανέφερε ο δρ. Μολέ. Ο αντιναύαρχος της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Τζον Μάουγκερ, επιβεβαίωσε χθες ότι τα ευρήματα από την έρευνα για το θαμμένο υποβρύχιο «επιβεβαιώνουν την καταστροφική ενδόρρηξη». Το σκάφος βρισκόταν σε βάθος άνω των 3.200 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του Βόρειου Ατλαντικού, με αποτέλεσμα η πίεση στο εσωτερικό του να υπερβαίνει τα 5.500 PSI (379 bar), περίπου 38 φορές υψηλότερη από αυτή που αντιλαμβανόμαστε στην επιφάνεια.

Το υποβρύχιο Titan είχε έναν θάλαμο ελεγχόμενης πίεσης, ο οποίος διατηρούσε την εσωτερική πίεση υψηλότερη από αυτή του περιβάλλοντος, ένα σύστημα αερίου υπό πίεση για τον έλεγχο της εσωτερικής πίεσης και παροχή αερίου για να αναπνέουν οι επιβάτες.

«To κύτος πίεσης είναι ο θάλαμος όπου διαμένουν οι επιβάτες. Φαίνεται ότι είχαν φθάσει στον βυθό όταν υπέστη ενδόρρηξη ο θάλαμος πίεσης και συνήθως όταν συμβαίνει αυτό, συμβαίνει διά μιας. Φαίνεται ότι ο κύλινδρος από ανθρακονήματα υπέστη ρήγμα που είχε ως αποτέλεσμα την ενδόρρηξη», εξηγεί ο δρ Μολέ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.